Recept från skördefesten 2023
Fredriks (Långbro värdshus) tilltugg med fikonbladspumpa
Pumpa, dillkronor, färskost, dill, svartpeppar
Fikonbladspumpagryta med scampi
(Tips från Kicki Fong)
Fikonbladspumpa ca. 700g
Smör 50g. Eller. Matolja. 2 msk
Scampi. ca 10-12st
Glasnudlar. ca 50-100g
Morötter 100g
Lotus. 100g
Ingefära 2 bitar
Vitlök. 2 klyftor
Skaldjursfond 3 dl
Salt och peppar
Gör så här:
Rensa frön, skala och dela fikonbladspumpa till stora träningar
Snitta och rensa scampi på längden
Lägg glasnudlar i blöt
Skiva morötter och lotus till ca 0.5 cm skivor
Skiva vitlök och ingefära tunt
Lägg smör eller olja i en stekpanna, fräsa vitlök och ingefära tills de får lite färg,
tillsätt pumpan, morötter och lotus. Häll i fonden, lägg på lock, koka med låga värme
ca 8-10 min (testa)
Lägg i scampi och glasnudlar, banda i ca en min . Smaka av salt och peppar
Bröd med fikonbladspumpa (istället för Zuchini): https://www.ica.se/recept/zucchinibrod-med-fron-729485/
Pesto på persilja och svartkål (svarkål tillagd) : https://www.ica.se/recept/persiljepesto-715168/
Falsk ostkaka
9dl squash
4 ägg
3 dl socker
4 msk vetemjöl
2,5dl grädde
2,5 dl mjölk
2 malda bittermandlar
25 malda sötmandlar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200
- koka squash mjuk i lätt saltat vatten låt rinna av väl ,mixa den slät
- Vispa ägg och socker,tillsätt övriga ingridienser Smeten blir lös,den ska vara så
- Grädda i smord form i ca 45 min Tills den stannat